De cirkel bijna rond

Bert Sterk (1954) heeft een groot deel van zijn leven met glas gewerkt, zo heeft hij diverse functies vervuld op de Glasfabriek in Leerdam. Met de kennis van de materie glas is hij zich verder gaan ontwikkelen en is het glas op zijn eigen wijze toe gaan passen in de beeldende kunst.

Bert heeft aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen een opleiding Glaskunst afgerond, waar hij alle facetten van de glaskunst ontdekte en zich is gaan specialiseren in het glas gieten in mallen of in zandvormen. 

Ook hier komen, net als eerst bij het beeldhouwen en schilderen, naast de abstracte objecten ook weer de portretten terug die nu in glas worden gegoten. De glasobjecten worden vaak in combinatie met andere materialen gepresenteerd. De onderwerpen zijn vaak afgeleid van de beleving van dat moment en hebben meerdere lagen en combinaties met materialen die de tand des tijd hebben doorstaan.

Werken in opdracht zijn o.a. voor nabestaanden die als herinnering aan hun geliefde een abstract object of portret willen. Na een gesprek met de (aspirant)opdrachtgever wordt een ontwerp in klei of was gemaakt en na de opdracht wordt in nauw contact het project gerealiseerd.

De mens en het leven staan centraal in zijn thema's. Zo lijkt de cirkel zich weer te sluiten, van mens naar mens en van glas naar glas.